Välkommen till MåndagsX:et

Jag hoppas att du har försäkrat dig om att omfamna våren. Vårt förslag är att du tar din finaste filt, slår dig ner på balkongen i kvällssolen, häller upp ett glas rosé och njuter av dagen.

 

När man bläddrar i tidningarna är det lätt att drabbas av vårdepp. Dagens nyhetsskörd är dyster. Vi kan läsa om våldtäkter: serievåldtäktsmannen i Örebro är dömd. Vi kan läsa om döda och skadade: Vitryssland slickar såren efter bombdådet i tunnelbanan. Vi kan läsa om svåra konflikter i världen: kriget drar fram i Libyen. MåndagsX:et har fått privilegiet att träffa den rutinerade utrikeskorrespondenten Kjell Albin Abrahamsson. Han menar att det krävs ett hjärta av sten för att kunna rapportera om det han har sett.

 

Trots eländet i världen så är journalistyrket en av världens bästa sysselsättningar. Vi på redaktionen har bland annat fått botanisera i vårens mode och vegetarisk mat, vi har träffat de hängivna personerna bakom Piteås Pridefestival och dessutom pratat med ett gäng journaliststudenter som just nu befinner sig i Murmansk. Bara för att nämna några av de fantastiska personer vi träffat och historier vi hört. Bäst av allt är att vi kan dela med oss till er läsare - och lyssnare. Vi bjuder nämligen även på radio.

 

Varma hälsningar, Redaktionen genom Josefin Strang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0