Sommarfest med Idol-Lars på Musikhögskolan


Sista lördagen i maj är det dags för en stor utomhusfest på en av Musikhögskolans innergårdar. Tidigare Idol-deltagaren Lars Eriksson kommer att uppträda och kvällen är tänkt som startskottet för sommaren.

–Vi vill göra något annorlunda och förhoppningsvis lyckas blanda studenterna med de övriga Piteborna, säger Camilla Berglund som arrangerar tillsammans med Josefin Söderberg




Idén föddes för en månad sedan då Camilla Berglund var på plats när Lars Eriksson spelade. Spelningen drog inte mer än ca 30 personer.

–Det tyckte jag var alldeles för lite så vi frågade honom om han var intresserad att komma tillbaka och uppträda för en större publik och efter ett par kontakter via mail blev det klart i dag, berättar Camilla.

 

”Fest hela kvällen”

Det är på en av Musikhögskolans innergårdar som det är tänkt att spelningen ska äga rum. Men det blir inte bara ett uppträdande. Förutom ett förband av elever från skolan så kommer det att vara DJ och fest hela kvällen och alkoholförsäljning.

–Även efter Lars har spelat så ska musiken vara fortsatt mysig, lite indierockig. Det kanske inte blir den bästa mixen att dra igång Lady Gaga direkt efter spelningen, men kanske senare på kvällen, säger Camilla.

 

Förhoppningen är att besökarna ska stanna kvar efter spelningen och festa vidare hela natten. Därför ska de försöka göra gräsytan mer inbjudande.

–Vi kommer att inreda gården för att skapa inomhuskänsla, med soffor, mattor och lampor, säger Josefin.

 

Nytt album i februari

Lars Eriksson slog igenom i Idol 2008 och har sedan dess släppt tre singlar, en tillsammans med Elin Sigvardsson. I februari släpptes hans första album, Rust and golden dust.

–Det är kanske inte så många som känner igen namnet, men när man förklarar vem det är så minns de flesta honom från Idol, säger Camilla

 

Lars Eriksson ser fram emot att komma till Piteå igen:

–Det ska bli kul att komma upp och se hur Piteå ser ut på försommaren och träffa trevliga människor. Sen vill jag spela så att jag inte ska rosta igen.

 

Hoppas på bra väder

En förhoppning som Camilla och Josefin har är att det inte bara ska bli studenter utan att även många "vanliga" Pitebor ska dyka upp. Genom att annonsera på stan och sprida ryktet hoppas man uppnå det. Ännu vet inte arrangörerna hur eventet ska finansieras. Förhoppningen är att det ska vara gratis genom finansiering av Accelerator. Annars blir det biljettförsäljning som får dra in pengarna. Nu väntar möten med Polis och räddningstjänsten för tillstånd. Men det finns bara en sak som oroar.

–Bara det inte blir regn. Vi kommer i så fall att flytta in i Black Box på Acusticum, men det skulle vara tråkigt om vi inte kunde vara ute, säger Josefin och Camilla.


Peter Wikberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0