Skippa kortärmat och kavla upp

PITEÅ.

Herrkläderna på Carlings är så populära att även tjejerna väljer att handla från killavdelningen. Daniel Nilsson som jobbar på Carlings tror att kläderna blir könsneutrala i och med oversizetrenden.

–Tjejavdelningen blir mindre och mindre eftersom de köper överdelar på killavdelningen, berättar Daniel.



Daniel Nilsson är glad över att det numera finns stretchjeans även för killar.


Det är förmiddag inne i den trånga butiken. En kvinna i 25-årsåldern glider runt bland överdelarna på herravdelningen. Om hon ska köpa till sig själv eller till en eventuell sambo kan man bara spekulera om. Butikssäljaren Daniel Nilsson hjälper en kund att plocka fram passande jeans ur utförsäljningshögen.

–Just nu är det mycket stora skjortor och t-shirts. Det var längesedan någon ville ha tighta skjortor. Det är som vanligt mycket rutigt och randigt, men här är en av mina favoriter, säger Daniel och visar upp en enfärgad, enkel t-shirt.


Om han fick välja själv så skulle han rekommendera att kunderna inte köper kortärmade, rutiga skjortor.

–När män i medelåldern besöker butiken märks det att de direkt dras till dem, säger Daniel. Köp långärmat och kavla upp istället!


Helt och rent

Herrmodet vill inte låta sig inspireras av några färgsprakande sommarkänslor. Vårens kollektioner håller sig till färgskalorna svart, vitt, militärgrönt och marinblått. Enligt H&M:s herrdesigner Andreas Löwenstam så handlar vårens mode snarare om att kombinera klassiska plagg på nya sätt. Garderoben kan stylas till med hjälp av chinos och ökenkängor i naturnära färger. Trotjänarkombinationen av trasiga, baggy jeans och slitna Vans får alltså stanna hemma.


–Jeansen är rätt städade nuförtiden och vår kollektion med chinos säljer bra, berättar Daniel Nilsson. Det är mycket kids 12-13 år gamla som kommer in och köper dessa, säger han och pekar på ett gäng chinos i klatschiga färger.


Både dam- och herrmodet tenderar att överge jeansen till fördel för chinos, men det finns ändå några jeansmodeller som fortfarande håller. Daniel rekommenderar jeans av morotsmodell, vilket innebär en lösare passform upptill och tightare nertill.

–Jag är så glad över att de också har börjat göra herrjeans med stretch. Det är ju jätteskönt, avslutar Daniel Nilsson.

Josefin Strang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0