Piteå Ridklubb nosar på finalen

PITEÅ

Piteå Ridklubb har varit snubblande nära de senaste två åren. Men nu är finalen närmare än någonsin. Om Piteås allsvenska lag i hoppning slår Umeå och Bollnäs i den sista deltävlingen i maj så är de i final. Då väntar en sammanlagt 180 mil lång men efterlängtad resa till Strömsholm.

Piteås lag har fått rutin efter ett par år i Allsvenskan. Linda Marklund utgör ena halvan i lagledarduon tillsammans med Jessica Persson. De har gjort ett par ändringar för att nå framgång.

–Förutom att vi har fått mera rutin så tränar Micke Schultz oss som vanligt, men vi hoppar inte lika höga hinder. Vi tränar mera teknik, säger Jessica.

Under deltävlingen som gick i Gävle i helgen så slutade Piteå på en andraplats efter en svår omhoppning. Innan starten så gjordes några ändringar i laguppställningen. Emmy Hellgren red sin nya häst istället och Johanna Sandberg fick hoppa in som junior.

–Det var helt crazy. Johanna red jättefint och hennes häst hoppade fantastiskt. Han var en halvmeter över varje hinder, säger Jessica.

 

Strömsholm – ett självändamål

Lagmedlemmen Louice Pettersson följde enbart med som moraliskt stöd till Gävle.

–Min häst är gammal och jag vill inte ställa honom på två långa resor, säger Louice Pettersson.

 

De två bästa lagen i norra zonen går vidare till finalen på Strömsholm. Favoriterna Gävle Ryttarsällskap vann på hemmaplan. Det är andra raka vinsten och de är därför garanterade en plats i finalen.

–När en Gävleryttare red felfritt så var det bank och skrik, det var helt galet. En häst blev så spänd av tjoandet att den vägrade ut sig, berättar Louice Pettersson.

 

Sista och avgörande omgången går i Högbo första helgen i maj.

–Det känns riktigt bra inför sista omgången i Högbo. Jag kommer att åka ner som reserv med min gamla fossilgubbe för att stötta laget om det behövs, säger Louice.

–Om vi tar oss till Strömsholm är målet att kvala oss till andra finalomgången, menar Jessica Persson. Klarar vi av det så har vi överträffat oss själva. Banorna är riktigt svåra.

 

Josefin Strang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0