PDOL ska bli först igen

PITEÅ

Piteå dansar och ler var först i Norrland som gatufest. Nu blir festivalen först igen, men denna gång gäller det ett nytt koncept. Festivalen är nu inriktad på ny estetik. Det ska vara renare, snyggare och mer stil. Stora artister som Veronica Maggio och Carola Häggkvist är bokade och arrangörerna hoppas på succé.

 

De senaste åren har det inte gått så bra för stadsfesten Piteå dansar och ler. Festivalen har gått med stor förlust de senaste två åren och hotades av nedläggning efter 2010 års arrangemang. Nu verkar det dock som att vinden har vänt då arrangörernas humör är på topp och planeringen för årets festival är i full gång.

 

– Årets festival kommer att bli skitbra! Verkligen riktigt bra, säger Fredrik Johansson, en av de huvudansvariga för arrangemanget.

 

Mindre festivalområde

Specifikt vad som har gjorts för att se till att festivalen ska bli en succé i år är enligt Fredrik svårt att förklara. Det är hela upplägget som ska få tillbaka publiken igen.

– Vi vill vara först och skapa en nytt koncept som inte är som alla andras. Vi hoppas att det ska sprida sig till fler festivaler.

 

Resurser ska i år läggas på utsmyckning och inramning av området. Att hålla området rent är en stor prioritering och hela området ska vara estetiskt tilltalande.

– Vi vill skapa en helt ny stämning på festivalen, säger Fredrik.

 

Nytt för i år är också att själva området ändras. Det blir lite mindre, men det blir inte så stor skillnad att det kommer märkas. Rådhustorget ska på dagtid användas av lokala hantverkare som kan ställa ut sina verk men under kvällstid hör inte torget till festivalområdet. Scenen som tidigare varit placerad på rådhustorget har nu flyttats till byxtorget. Festivalen har för övrigt bara tre scener i år och den stora scenen är flyttad till parkeringen vid kyrkan.

 

Scen i kyrkan

Den tredje scenen kommer att vara i kyrkan. Det kommer alltså vara en mindre inomhusscen och Fredrik vet inte än vilka band som ska spela där men han har förhoppningar om att det kommer att bli bra.

– Ljudet där passar inte alla band men vi tror att det kan bli riktigt häftigt säger han.

 

Större artister som bland annat Veronica Maggio, The Ark, Mustasch och Carola Häggkvist är bokade och ett flertal mindre artister. Ett annat nytillskott i år är att det finns en pågående tävling som tar plats på Challenge i Piteå om att bli Sveriges bästa liveband, där förstapriset är en spelning på stora scenen under PDOL.

 

Per Embretsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0