Louise bor i hallen

Piteå

När hon var 15 år slutade hon med ridningen för att börja bowla. Sedan dess har utvecklingen pekat spikrakt uppåt för Louise Helgesson, 21, som nu är med i Piteå BK:s herrlag som ska kvala till Elitserien.

–Vi har en härlig lagsammanhållning och det är jätteroligt att vara i väg på matcher med laget, säger hon.



Louise Helgesson både jobbar och tränar i bowlinghallen.


Vinner Piteå BK poolspelet den sjunde maj går laget upp i Elitserien. Men i Elitserien får inte lagets tjejer spela, trots att tjejerna är några av de mest framstående spelarna i laget.

-Det är jättetråkigt att bowlingförbundet stoppar oss tjejer från herrarnas Elitserie, det ska ju inte spela någon roll vad man har för kön om man är tillräckligt bra, tycker Louise Helgesson.


Rättsvetenskap i Luleå

När Louise inte bowlar, pluggar hon rättsvetenskap vid Luleå tekniska universitet och jobbar halvtid i bowlinghallen.

-Det är mycket självstudier så det är inga problem att hinna med att jobba lite också. Och i bowlinghallen har man alltid roligt, säger hon med ett leende.

 

Hur mycket träning blir det då, med tanke på att du jobbar i just bowlinghallen?

-Jag tränar faktiskt inte så mycket nu som jag gjorde under gymnasietiden. Då kunde jag träna upp till två-tre timmar om dagen. Nu blir det ungefär fem timmar bowling i veckan, säger Louise.

Charmen med bowling är enligt Louise att man kan vara resultatinriktad både på ett individuellt och lagmässigt sätt.

-Det är det jag älskar mest med bowling. Att man har sina egna poängmål att nå men ändå kämpar ihop i ett lag. Men det är alltid laget som är det viktigaste, tillägger hon snabbt.

 

Bara två under 30 år

I bowling spelar man i 8-mannalag. Hon berättar att det i laget bara är två stycken som är under 30 år, men ser det absolut inte som ett bekymmer.

-Nej, vi har världens härligaste lag och alla umgås med alla, oavsett ålder. Vi har skitkul när vi är i väg på olika tävlingar och resor, säger Louise.

 

Richard Hermansson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0