Det handlar om att vilja skapa eget

Piteå

En person som går i tankar att starta ett eget företag bör tänka genom vad det är hon vill åstadkomma. Vara beredd på att lägga ner tid och ha tålamod i det.

- Det är bara att göra, driva på och framförallt ha roligt, säger Greta Wimander, entreprenör, som hjälper andra att komma igång med företag.

 

Kanske funderar du på att skapa ett eget företag, kanske har du redan påbörjat det, eller kanske är du rädd för att det ska vara för svårt att vara sin egen chef. Greta trycker på att det handlar om att våga satsa och driva sin företagsidé. Det är inte alls svårt, du måste bara vilja, säger Greta.

- Det gäller att ha en grund att stå på, veta hur man gör bokföring till exempel. Men även där så är det viljan som kommer in, vill du din företagsidé så har du även en vilja till att bokföra, säger Greta.

 

Att sälja in sig

När det gäller att marknadsföra sitt företag och sälja in det så gäller det att ständigt skapa nya kontakter.

- Ta alla möjligheter att träffa människor, och prata med dem. Visa ett intresse, och prata om sådant som inte rör jobbet. När du sedan kontaktar dem, så kommer de minnas hur trevlig du var.

 

Det är bra att nätverka långt bort från sin egen sfär för att skapa en bredd bland sina kontakter, enligt Greta. Hon nämner att visitkort är något man bör samla på sig. Sedan när man sitter där med ett eget företag, och kanske behöver hjälp eller sälja in sitt företag, så har man högen av visitkort att gå igenom och kanske finns rätt person där.

 

Hjälp varandra

Ett råd Greta ger är att ta hjälp av andra företagare

  • Bygg ett team och skapa en palett av olika kompetenser.

Skapa evenemang tillsammans, då får potentiella kunder en upplevelse av dig och en bild av dig som en person som har mycket idéer. Om du väljer att tillsammans med andra skapa något mångfacetterat, så kommer de att minnas dig i efterhand, säger Greta.

 

 

Caroline Lundström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0