Dejta vårsolen i nya kläder

PITEÅ.

Svanarna har återvänt och Ica har dragit fram mjukglassmaskinen. Äntligen är det vår och dags för halsdukarna att gå i pension. Galgarna i butikerna har fyllts med bondromantik, hippiestil och den ständigt återkommande marina trenden.

–Om man ska investera i något så tycker jag att man ska satsa på en enkel långklänning, berättar Kicki Widmark som är butikschef på Gina Tricot i Piteå.

 

Kicki Widmark är butikschef på Gina Tricot

 

De hellånga hippieklänningarna och jumpsuitsen har fullkomligt invaderat butikerna. De må vara vackra, men ger ett svårburet intryck.

–Man kan exempelvis satsa på en enkel klänning i trikå och blanda in sin egen stil. Lägg till ett skärp i midjan, klumpiga smycken och en liten schysst jeansjacka. Om man är åt det tuffare bikerhållet så kan man ha grova boots till, säger Kicki Widmark.

 

Framhäv solbrännan med vitt

De fräscha, ljusa plaggen syntes tidigt hos de stora modehusen och har nu kommit till kedjorna. De charmiga topparna med romantiska virkade detaljer kan smälta vilken isbit som helst. Efter inköp av ett par jeansshorts så är det bara att vänta in högtrycksvärmen.

–Det är mycket som är skönt och löst i vår.  Jag tycker att man ska våga gå ifrån jeansen och satsa på chinos eller en snygg haremsbyxa, säger Kicki.

 

Den som är intresserad av kläder har förmodligen garderoben full med skira tyger, chiffongblusar och puderrosa plagg. De är klassiska och håller för några rundor i solen. Däremot tycker Kicki att det finns en del plagg som kan få kliva undan.

–Man ska våga gå ifrån leggings och tunika, även om det är ett av de skönaste plaggen som någonsin har kommit på modet. Leggings kan exempelvis bytas ut mot shorts och strumpbyxor.

 

Spara tusenlappar - skippa Onepiece

De slappa helkroppsdräkterna i fleece och flanell skapar kontrovers. En del av befolkningen tycker att konstruktionen är mysig, underbar och värd varenda krona. Vissa drar sig inte för att bära sin Onepiece bland folk. Andra undrar vad det var för fel med att mysa i leggings och huvtröja. Kicki Widmark hör till den andra gruppen.

–Köp inte Onepiece i vår, säger Kicki och skrattar. Jag har en känsla av att de kommer att slå på mindre ställen, som Foppatofflan ungefär.

Men innerst inne så tycker inte hon att det finns några plagg som är ”förbjudna” att bära.

–Man ska tänka på vad som passar ens egen stil och kroppsform. Det är man snyggast i, säger Kicki Widmark.

 

Josefin Strang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0