De slår ett slag för det gröna i Piteå.

PITEÅ

Grön mat vill säga. Det är vad Cecilia Salord och Ingela Isaksson, som hyrt in sig i Krokodils lokaler, sysslar med. Och det är något de är ganska ensamma om i Piteå.

 

Valet att bara göra vegetarisk mat var enkelt. Cecilia som själv är vegetarian har tidigare jobbat på sin fars restaurang i Argentina och efter att hon slutat där bestämde hon sig för att hon inte längre ville arbeta med kött.

– Det är lättare och roligare att arbeta med vegetarisk mat, säger Cecilia.

 

Cecilia berättar att de inte använder sig av några halvfabrikat utan lagar all mat från grunden så att de vet precis vad alla ingredienser är. Duons biträde Ida Lundström berättar att det är många som kommer in och berömmer köket för den goda maten.

– Det är kul att det är så uppskattat, säger hon.

 

Att utbudet av vegetarisk mat i resten av Piteå inte är så stort gör inte Cecilia något. Hon tycker att det brukar finnas något alternativ på de flesta ställen.

– Sen är det bättre för oss, säger hon och skrattar.

 

Om hon själv ska välja en favoriträtt ur deras utbud så väljer hon spenatrullen med tomatsås och fetaost.

 

Per Embretsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0