Cynismen är det värsta som kan drabba en journalist


I flera år har Kjell Albin Abrahamson jobbat som utrikeskorrespondent. Yrket är inte helt enkelt och med åren har han blivit härdad.

Kjell Albin Abrahamson är en utrikeskorrespondent med lång karriär bakom sig. Större delen av sitt yrkessamma liv har han tillbringat i Östeuropa. Därför har han ett stort intresse för ämnet. Abrahamson var bland annat i Sovjet och Polen under den kommunistiska tiden.

 

Värsta yrkessjukdomen
Många journalister röker och dricker för att klara av stressen i yrket. Cynismen är det värsta som kan drabba en journalist.
– Journalisterna slutar ha en känsla för det de skriver. Det är meningen att de ska ge röst åt de röstlösa, berättade Abrahamson.

Vidare menar han att journalister i sin vardag får ta del av mycket hemskheter som finns i världen. Tillslut blir de känslokalla för att klara av det.
– De stänger av känsloregistret för att de ser inget slut på eländet.

 

”Tio döda är en lugn dag”
Genom åren har Abrahamson lärt sig att krig är otroligt attraktivt ämne i mediavärlden.
– Ingenting är sexigare på en nyhetsredaktion än krig. Krig slår ut allt. Den dåliga nyheten är att det blir färre krig varje år på vår planet.

 

När någon dör, rasar världen samman för många drabbade. Men för en utrikeskorrespondent är tio döda en lugn dag. De blir härdade och odrägliga och bara det bästa hotellet, Imperial, i Sydamerika duger, menar Kjell Albin Abrahamson.

Ida Lindgren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0